czekoladka_m

czekoladka_m

Złoty Ekspert
[Przepisów: 986]

Bułki serowe pelnoziarniste

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Bułeczki bardzo zdrowe. Można je jeść bez żadnych dodatków, ponieważ mają w sobie serowy farsz.

Bułki serowe pelnoziarniste

Składniki:

Bułki serowe pelnoziarniste

 

Sposób przygotowania:

Bułki serowe pelnoziarniste
Mąki przesiać do miski, wymieszać, po środku zrobić dołek. Drożdże rozmieszać z kilkoma łyżkami letniej wody, wlać do dołka, lekko oprószyć mąką i odstawić na 15 min w ciepłe miejsce. Następnie wlać resztę wody, dodać zmielony twaróg oraz sól, całość wymieszać. Przykryć lnianą ściereczką i odstawić na pół godz. w ciepłe miejsce. Ser zetrzeć, zmieszać z jajkiem oraz słodką papryką. Z ciasta formować małe bułeczki, spłaszczyć je na dłoni i nałożyć ok. łyżeczki farszu serowego, zlepić. Obtoczyć w płatkach owsianych, ułożyć na natłuszczonej blasze i odstawić na kolejne 20min. Piec ok. 20 min w temp. 200st.