Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Cebula zapiekana z ryżem i parówkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Cebula pieczona ma delikatny lekko słodki smak

Cebula zapiekana z ryżem i parówkami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Cebula zapiekana z ryżem i parówkami

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Cebula zapiekana z ryżem i parówkami
Cebule obrać, przekroić na pół, wydrążyć ze środka i włożyć do wrzącej osolonej wody. Gotować około 3-5 minut, wyjąć z wody, ostudzić. Na patelni rozgrzać masło, wsypać drobno posiekany miąższ z 1 cebuli, pokrojone pieczarki i paprykę i pokrojony pomidor, podsmażyć. Następnie dodać obrane z osłonek, pokrojone parówki, ugotowany ryż, ostudzić. Do zimnego farszu dodać roztrzepane widelcem jajko, groszek konserwowy, przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą maggi, wymieszać. Cebulę napełnić farszem, posypać żółtym serem, ułożyć na przygotowanej blaszce. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 190-200 stopni około 8-10 minut.
Cebula zapiekana z ryżem i parówkami
Wydrążone cebule obgotować w osolonej wodzie
Cebula zapiekana z ryżem i parówkami
Z warzyw ryżu i parówek przygotować nadzienie