Ciasto drożdżowe-orkiszowe

Drożdżowe « poprzedni | następny »
suri29 - Przepis na: Ciasto drożdżowe-orkiszowe offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 223
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Ciasto drożdżowe-orkiszowe
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Ciasto drożdżowe na mące orkiszowej.


trudność: łatwe
czas:

Ciasto drożdżowe-orkiszowe - SKŁADNIKI:

Ciasto drożdżowe-orkiszowe - PRZYGOTOWANIE:

Na początku przygotowujemy zaczyn z drożdży: do szklanki ciepłego mleka z dodatkiem łyżki cukru dodajemy drożdże, mieszamy odstawiamy na ok 5 min do wyrośnięcia. W tym czasie jajka ubijamy z cukrem na białą masę, dodajemy zaczyn z drożdży i mąkę, chwilę wyrabiamy ciasto ręką, następnie dodajemy roztopione masło i oprószone mąką rodzynki. Całość wyrabiamy tak długo aż będzie odchodzić od ręki, odstawiamy na ok 30 min a ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Po wyrośnięciu przekładamy ciasto na blachę posmarowaną tłuszczem i wysypaną płatkami owsianymi, wierzch posypujemy kruszonką. Pieczemy przez ok 45 min w tem 160-170oC, aż się zarumieni.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ciasto drożdżowe-orkiszowe  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Drożdżowe
Drożdżowo-śmietanowy placek ze śliwkami Bułeczki mleczne Bułeczki ze śliwkami i owsianą kruszonką
Drożdżowe ślimaczki trójsmakowe Ciasto drożdżowe sypane z jagodami Bułki z jabłkami
Zwijane ciasto drożdżowe z makiem i śliwkami Drożdżówki z budyniem i z michałkami Ciasto drożdżowe z porzeczkami i czekoladą
Drożdżowa tarta z serem i owocami Drożdżówki z budyniem, śliwką i kruszonką Ciasto na drożdżówki

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

 
 Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane