Sposób przygotowania:
Ciasto jabłkowe z masą krówkową
BISZKOPT; Białka ubijamy na sztywno z cukrem. Dodajemy żółtka a na końcu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wylewamy na blaszkę i pieczemy biszkopt w temp. 180 stopni ok. 20 minut. MASA JABŁKOWA; Obrane jabłka mielimy maszynką do mięsa. Na patelni roztapiamy masło dajemy zmielone jabłka razem z cukrem waniliowym. Smażymy aż do odparowania soku. Pod koniec wsypujemy galaretkę i jeszcze chwilkę smażymy. Usmażone jabłka chłodzimy. MASA KRÓWKOWA; przygotowujemy w/g przepisu. Na biszkopt dajemy jabłka na nie rozkładamy masę krówkową, na masie układamy herbatniki. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej i chłodzimy. Każdy herbatnik polewamy czekoladą dajemy rodzynka i posypujemy kokosem.
![Ciasto jabłkowe z masą krówkową Ciasto jabłkowe z masą krówkową](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ciasto-jablkowe-z-masa-krowkowa-227289.jpg)
![Ciasto jabłkowe z masą krówkową Ciasto jabłkowe z masą krówkową](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ciasto-jablkowe-z-masa-krowkowa-227290.jpg)
![Ciasto jabłkowe z masą krówkową Ciasto jabłkowe z masą krówkową](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ciasto-jablkowe-z-masa-krowkowa-227291.jpg)