dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Ciasto Prince Polo

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
  • KALORIE: 350
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Pyszne, delikatny biszkopt z słodkim kremem i ciastem bezowym z orzechami, wiórkami kokosowymi oraz wafelkami w czekoladzie.

Ciasto Prince Polo Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ciasto Prince Polo

 

  • Biszkopt:
  • 4 jajka
  • 1/2 szkl mąki
  • 1/2 szkl cukru
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka kakao
  • Ciasto bezowe:
  • 2 duże wafelki Prince Polo
  • 10 dag wiórków kokosowych
  • 10 dag orzechów włoskich
  • 6 białek
  • 1 szkl cukru
  • Krem:
  • 10 dag masła
  • 6 żółtek
  • 5 łyżek cukru
  • cukier waniliowy
  • Ponadto:
  • polewa czekoladowa

Sposób przygotowania:

Ciasto Prince Polo
Biszkopt: Oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy cukier i miksujemy. Następnie dodajemy żółtka. Na koniec dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Mieszamy. Ciasto pieczemy ok 25 minut w 180 stopniach. Upieczony biszkopt studzimy. Ciasto bezowe: Białka ubijamy na sztywną pianę wraz z cukrem. Następnie dodajemy wiórki, drobno posiekane orzechy i wafelki pokrojone w kostkę. Pieczemy ok 20 minut w 180 stopniach. Upieczone ciasto studzimy. Krem: Żółtka ubijamy na parze wraz z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą, gęsto masę. Masę studzimy i miksujemy z masłem na krem. Biszkopt smarujemy kremem. Przykrywamy go ciastem bezowym i na wierzchu ciasta robimy esy floresy z polewy czekoladowej. Smacznego!
Ciasto Prince Polo
Sporządzamy delikatny biszkopt kakaowy .
Ciasto Prince Polo
Orzechy siekamy a wafelki kroimy w kostkę.
Ciasto Prince Polo
Ubitą ppianę mieszamy z bakaliami i wafelkami.
Ciasto Prince Polo
Masło ucieramy z żółtkmi na gładki krem.