luna

luna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 359]

Ciasto z orzechami wloskimi

  • 11
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Pyszne, wilgotne ciasto orzechowe.

Ciasto z orzechami wloskimi

Składniki:

Ciasto z orzechami wloskimi

  • 2 jajka
  • 100 gram cukru
  • 100 ml. oleju
  • 100 gram serka wiejskiego lub homog.
  • 100 gram maki pszennej
  • 100 gram zmielonych orzechow wloskich
  • 1 lyzeczka proszku do pieczenia
  • 70 gram posiekanej czekolady

Sposób przygotowania:

Ciasto z orzechami wloskimi

Jajka ubic z cukrem, dodac olej i dalej ubijac. Nastepnie wmieszac serek, make wymieszana z proszkiem do pieczenia i zmielone orzechy wloskie. Na koniec dodac drobno posiekana czekolade, wymieszac i piec ok.45 min. w 180 °C w malej formie np. keksowce. Po upieczeniu mozna udekorowac polewa czekoladowa i polowkami orzechow. Ciasto smakuje pysznie i jest bardzo wilgotne.

Redakcja poleca: