Siedlce

Siedlce

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 414]

Cordon Bleu z drobiu

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Doskonały pomysł na obiad

Cordon Bleu z drobiu Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Cordon Bleu z drobiu

 

  • Podwójna pierś z kurczaka
  • 4 grubsze plastry szynki
  • 4 grubsze plastry sera żółtego
  • 2-3 łyżki mąki
  • 1 szk bułki tartej
  • 1 jajo
  • pieprz, sól , papryka
  • czosnek granulowany
  • olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Cordon Bleu z drobiu
Piersi z kurczaka na początek myjemy i osuszamy. Kroimy tak aby wyszły nam cztery kotlety. I rozbijamy ( najlepiej przez folię) młotkiem na cienkie plastry. Przyprawiamy solą, pieprzem, papryką, czosnkiem. Na każdym kotlecie kładziemy plaster szynki oraz plaster żółtego sera. Składamy nasze kotlety na pół i odstawiamy na ok 2 godziny do lodówki. Na rozgrzanej patelni smażymy nasze kotlety. Każdy wpierw obtoczyć w mące następnie jajku a na koniec bułce tartej. Smażymy na małym ogniu z obu stron na kolor złocisty. Smacznego
Cordon Bleu z drobiu
układamy na nasze kotlety ser zółty oraz szynkę
Cordon Bleu z drobiu
Obtaczamy w mące jaju i bułce tartej i smażymy na złocisto