kar.mal

kar.mal

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 37]

Crumble jabłkowo-brzoskwiniowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszne, pachnące crumble owsiane idealne na śniadanie lub deser. Zapach roznoszący się po domu podczas jego pieczenia jest nawet lepszy niż ten pochodzący od szarlotki.

Crumble jabłkowo-brzoskwiniowe Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Crumble jabłkowo-brzoskwiniowe

 

Sposób przygotowania:

Crumble jabłkowo-brzoskwiniowe

ETAP 1:

Crumble jabłkowo-brzoskwiniowe
Stosunek jabłek do brzoskwiń może być dowolny.

Umyte jabłka i brzoskwinie obieramy, pozbawiamy gniazd nasiennych oraz pestek i kroimy w dużą kostkę.

ETAP 2:

Crumble jabłkowo-brzoskwiniowe
Owoce posypujemy dużą ilością cynamonu.

Pokrojone owoce przekładamy do płaskiego naczynia żaroodpornego. Posypujemy dużą ilością cynamonu, mieszamy aby równomiernie go rozprowadzić i rozkładamy owoce płasko w naczyniu.

ETAP 3:

Crumble jabłkowo-brzoskwiniowe
Kruszonka gdy będzie dobrze wymieszana powinna przyjąć ciemny kolor.

Mąkę mieszamy z płatkami owsianymi, dodajemy miód oraz masło i mieszamy do połączenia składników. Kruszonkę rozprowadzamy rozkruszając grudki nad owocami.
Całość pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C. przez 20 minut.