mz00ms

mz00ms

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 710]

Cukinia z pomidorami i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Kolorowa i smaczna sałatka

Cukinia z pomidorami i pieczarkami

Składniki:

Cukinia z pomidorami i pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Cukinia z pomidorami i pieczarkami
Jajko umyć i ugotować na twardo. Pieczarki oczyścić, umyć, pokroić w plastry i gotować do miękkości w osolonej wodzie. Odcedzić i pozostawić do ostygnięcia. Cukinię, pomidory i paprykę umyć. Cukinię pokroić w półplasterki. Z pomidorów usunąć nasiona i miąższ, pokroić w kawałki. Paprykę rozkroić, usunąć gniazda nasienne, pokroić w paski. Jajko obrać ze skorupki, pokroić w kostkę. Tosty pokroić w kostkę i podsmażyć na 1 łyżce oliwy. Warzywa i jajko wymieszać w misce. Majonez, zioła, musztardę, keczup i 1 łyżkę oliwy dokładnie wymieszać i dodać do sałatki. Wszystko połączyć i posypać mini tostami.