goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Cynamonowe bułeczki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Bułeczki świetnie smakują solo lub jako dodatek do np. słodkich sałatek lub sałatek owocowych. Polecam!

Cynamonowe bułeczki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Cynamonowe bułeczki

 

 

  • do obtoczenia:
  • cynamon 1 łyżeczka

Sposób przygotowania:

Cynamonowe bułeczki
Przygotowujemy zaczyn: drożdże mieszamy z cukrem i odstawiamy by podwoiły swą objętość. Dodajemy je do pozostałych składników i wyrabiamy ciasto. Odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na około 40 minut. Przygotowane ciasto dzielimy na porcje i formujemy bułeczki około 12 sztuk. Każdą obtaczamy w cynamonie. Przekładamy na blaszkę w niewielkich odstępach. Odstawiamy do wyrośnięcia przykrywając bułeczki lnianą ściereczką. Bułeczki pieczemy około 20 minut w 180 stopniach.
Cynamonowe bułeczki
Wyrobione ciasto odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na około 40 minut.
Cynamonowe bułeczki
Uformowane bułeczki obtaczamy w cynamonie
Cynamonowe bułeczki
Przekładamy je na blaszkę w niewielkich odstępach.
Cynamonowe bułeczki
Odstawiamy do wyrośnięcia przykrywając bułeczki lnianą ściereczką