Sposób przygotowania:
Cynamonowe bułeczki 3
Ciasto wyrabiam w maszynie do pieczenia chleba ale ręcznie oczywiście też można. Rośnie pięknie i trzeba uważać aby nie uciekło. Ciasto zagnieść i odkroić 1/3 całości. Rozwałkować na wielkość formy, moja ma 31x20. Przełożyć do formy nasmarowanej masłem i wysypanej mąką-to będzie spód bułeczek. Spód chroni nadzienie przed wypłynięciem i przypaleniem. Pozostałe ciasto rozwałkować na prostokąt o wymiarach ok 50 x 25.W międzyczasie wymieszać szybko w pustej miseczce wszystkie składniki nadzienia. Posmarować nim ciasto i zwinąć wzdłuż dłuższego boku w rulon , czyli zrobić roladę :). Kroić na kromeczki (ja pokroiłam na 15 szt.) i układać je na płasko na cieście (3 szt. x 5 szt.).Pozostawić do wyrośnięcia na 15 minut. Przed samym włożeniem do pieca można posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec w piekarniku nagrzanym do 200'C przez 25 minut. Ja dodatkowo smaruje jeszcze raz pozostałym jajkiem przed samym końcem pieczenia. Kroić po upieczeniu ich nie trzeba po rozrywają się same i rzadko kiedy zostają na drugi dzień.