Magda2601

Magda2601

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 290]

Czereśniak

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Czereśnie umyć wydrylować osuszyć. Żółtka utrzeć z masłem i serkiem na jednolitą masę.

Czereśniak

Składniki:

Czereśniak

 

Sposób przygotowania:

Czereśniak
Czereśnie umyć wydrylować osuszyć. Żółtka utrzeć z masłem i serkiem na jednolitą masę. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną piane. Dodać przesiany proszek do pieczenia i pianę z białek. Delikatnie wymieszać. Formę do zapiekania natłuścić i wysypać bułką, wyłożyć czereśnie zalać masą serową. Wstawić do piekarnika na około 40 min.

Tagi:

jajko tarta jajka