Czeski

Mazurki « poprzedni | następny »
agula85 offline

Szef Kuchni
Przepisy: 40
zdjęcia: 1 z 1
Czeski
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Pyszne, szybkie i nie drogie ciasto


trudność: łatwe
czas:

Czeski - SKŁADNIKI:

  • 35 dag mąki
  • 20 dag cukru
  • 20 dag margaryny
  • 2 łyżki ciepłego miodu
  • łyżeczka sody
  • jajko
  • MASA
  • kostka margaryny
  • budyń śmietankowy
  • 0,5 l mleka
  • szklanka cukru

Czeski - PRZYGOTOWANIE:

CIASTO: Z mąki, cukru, margaryny, miodu, sody i jajka zagnieść ciasto. Podzielić na 3 części. Każdą rozwałkować i upiec w 170 stopniach. Po 20 minut każde ciasto. MASA: Ugotować budyń. Margarynę zmiksować i dodawać po łyżce ostudzonego budyniu. Placki przełozyć masą budyniową. Wierzch polać polewą.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Czeski  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mazurki
Mazurek pomarańczowy Mini mazurki z prażonymi jabłkami i kajmakiem Mazurek z jasną masą waniliową
Bakaliowy mazurek wg Megg Mazurek Wielkanocny Mazurek kajmakowy z truskawkami
Mazurek orzechowo- kajmakowy Mazurek czekoladowy Mazurek Wielkanocny
Mazurek z lemon curd Morelowo-brzoskwiniowy  mazurek Sernik - Mazurek

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane