Czeski

Mazurki « poprzedni | następny »
agula85 - Przepis na: Czeski offline

Szef Kuchni
Przepisy: 40
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Czeski
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Pyszne, szybkie i nie drogie ciasto


trudność: łatwe
czas:

Czeski - SKŁADNIKI:

  • 35 dag mąki
  • 20 dag cukru
  • 20 dag margaryny
  • 2 łyżki ciepłego miodu
  • łyżeczka sody
  • jajko
  • MASA
  • kostka margaryny
  • budyń śmietankowy
  • 0,5 l mleka
  • szklanka cukru

Czeski - PRZYGOTOWANIE:

CIASTO: Z mąki, cukru, margaryny, miodu, sody i jajka zagnieść ciasto. Podzielić na 3 części. Każdą rozwałkować i upiec w 170 stopniach. Po 20 minut każde ciasto. MASA: Ugotować budyń. Margarynę zmiksować i dodawać po łyżce ostudzonego budyniu. Placki przełozyć masą budyniową. Wierzch polać polewą.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Czeski  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mazurki
Mazurek pomarańczowy Mini mazurki z prażonymi jabłkami i kajmakiem Mazurek z jasną masą waniliową
Bakaliowy mazurek wg Megg Mazurek Wielkanocny Mazurek kajmakowy z truskawkami
Mazurek orzechowo- kajmakowy Mazurek czekoladowy Mazurek Wielkanocny
Mazurek z lemon curd Morelowo-brzoskwiniowy  mazurek Sernik - Mazurek

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj