Czeski

Mazurki « poprzedni | następny »
agula85

Szef Kuchni
Przepisy: 40
zdjęcia: 1 z 1
Czeski
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Pyszne, szybkie i nie drogie ciasto


trudność: łatwe
czas:

Czeski - SKŁADNIKI:

Czeski - PRZYGOTOWANIE:

CIASTO: Z mąki, cukru, margaryny, miodu, sody i jajka zagnieść ciasto. Podzielić na 3 części. Każdą rozwałkować i upiec w 170 stopniach. Po 20 minut każde ciasto. MASA: Ugotować budyń. Margarynę zmiksować i dodawać po łyżce ostudzonego budyniu. Placki przełozyć masą budyniową. Wierzch polać polewą.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Czeski  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mazurki
Mazurek brzoskwiniowy Mazurek z masą kawową Mazurek daktylowy – Zdrowy:)
Mazurek nie tylko wielkanocny Mazurek pomarańczowy Mini mazurki z prażonymi jabłkami i kajmakiem
Mazurek z jasną masą waniliową Bakaliowy mazurek wg Megg Mazurek Wielkanocny
Mazurek kajmakowy z truskawkami Mazurek orzechowo- kajmakowy Mazurek czekoladowy

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią polską (mazowiecką, kaszubską, wielkopolską lub śląską). Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez Ciebie kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20cm Fiskars Functional Form.

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane