nulkaa22

nulkaa22

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 157]

Dewolaje z indyka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo smaczne dewolaje. Smakują jeszcze lepiej niż z kurczaka. Najlepiej pospinać wykałaczkami. Dobrze smakują na zimno i ciepło.

Dewolaje z indyka

Składniki:

Dewolaje z indyka

 

  • Pierś z indyka – 1 sztuka
  • Ogórek kiszony - 3 sztuki
  • Ser żółty - 15 dag
  • Szynka – 9 plastrów
  • Sól, pieprz – do smaku
  • Bułka tarta – 1,5 szklanki
  • Jaja – 3 sztuki
  • Vegeta – 1,5 łyżeczki
  • Olej – do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Dewolaje z indyka
• Pierś z indyka dzielimy na 5 kawałków. • Każdy kawałek dokładnie rozbijamy. Posypujemy sola, pieprzem. • Ogórki kroimy na paseczki. Ser kroimy w kostkę. • Na każdy kawałek mięsa układamy szynkę, ogórek i ser. Zawijamy. • Jaja rozmącamy z Vegetą. • Maczamy dewolaje w jaju i bułce. Smażymy na patelni z każdej strony.