Sposób przygotowania:
Dewolaje ze schabu z masłem
Plastry schabu dobrze rozbić tłuczkiem.
Następnie obsypać schab solą i pieprzem.
Masło mocno schłodzone, pokroić w słupki.
Każdy słupek masła, układać na plastrze schabu.
Zwijamy schab w roladkę.
Jajko wybić do miski, roztrzepać widelcem z solą i pieprzem.
Panierować dewolaje w mące, jajku i tartej bułce.
Smażyć dewolaje w głębokim tłuszczu, na wolnym ogniu przez parę minut na złoty kolor.
Następnie obsypać schab solą i pieprzem.
Masło mocno schłodzone, pokroić w słupki.
Każdy słupek masła, układać na plastrze schabu.
Zwijamy schab w roladkę.
Jajko wybić do miski, roztrzepać widelcem z solą i pieprzem.
Panierować dewolaje w mące, jajku i tartej bułce.
Smażyć dewolaje w głębokim tłuszczu, na wolnym ogniu przez parę minut na złoty kolor.
p.jola1
pacpaw
goga591@wp.pl
Nie robimy z kury tylko dewolaje ze schabu.
Widać można robić różnie ze schabu i z filetów z kurczaka.