Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Dorsz na szybko w folii pieczony

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Dorsza można przygotować bardzo szybko

Dorsz na szybko w folii pieczony Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Dorsz na szybko w folii pieczony

 

 

 

Sposób przygotowania:

Dorsz na szybko w folii pieczony
Dorsza dokładnie czyścimy, pozbawiamy wnętrzności i odcinamy głowę. Płuczemy, osuszamy i kładziemy na folii aluminiowej. Doprawiamy solą i pieprzem, a następnie nakładamy kilka plastrów schłodzonego masła. Rybę zawijamy w folię, pieczemy około 30 minut w temperaturze 170-180 stopni. Podajemy z ulubionymi dodatkami, np. z cytryną i kiszoną kapustą.
Dorsz na szybko w folii pieczony
Dorsza dokładnie czyścimy, pozbawiamy wnętrzności i odcinamy głowę. Płuczemy, osuszamy i kładziemy na folii aluminiowej.
Dorsz na szybko w folii pieczony
Doprawiamy solą i pieprzem, a następnie nakładamy kilka plastrów schłodzonego masła.

Tagi:

dorsz