czekoladka_m

czekoladka_m

Złoty Ekspert
[Przepisów: 986]

Dorsz zapiekany pod orzechową kruszonką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Pyszne kawałki dorsza pokryte orzechową kruszonką są niezwykle smaczne i chrupiące. Idealne na obiad!

Dorsz zapiekany pod orzechową kruszonką Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Dorsz zapiekany pod orzechową kruszonką

 

Sposób przygotowania:

Dorsz zapiekany pod orzechową kruszonką
Filet oprószyć z obu stron solą i pieprzem. Skropić sokiem z cytryny. Orzechy włoskie drobno posiekać, dodać do bułki tartej. Dodać posiekaną natkę pietruszki, rozmaryn, skórkę startą z 1/2 cytryny oraz oliwę z oliwek. Doprawić solą, pieprzem i papryką, wymieszać. Kawałki ryby ułożyć w naczyniu do zapiekania, na wierzchu rozłożyć orzechową masę. Piec około 25 minut w temp. 180st.
Dorsz zapiekany pod orzechową kruszonką
Przygotować orzechową kruszonkę, układać na rybie
Dorsz zapiekany pod orzechową kruszonką
Rybę zapiekac około 25 minut w temp. 180st

Tagi:

tarta dorsz