IrenaM

IrenaM

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 195]

Dorsz zapiekany z marchewką i selerem na

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Tuszki z dorsza zapiekane z marchewką i selerem naciowym.

Dorsz zapiekany z marchewką i selerem na Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Dorsz zapiekany z marchewką i selerem na

 

 

Sposób przygotowania:

Dorsz zapiekany z marchewką i selerem na
Ryby patroszymy, myjemy i osuszamy a następnie nacieramy sokiem z cytryny, pieprzymy i solimy do smaku. Dorsze układamy na blaszce wysmarowanej lekko tłuszczem. Marchewki obieramy, myjemy i kroimy na plasterki, seler naciowy myjemy i kroimy również na plasterki. Obrany czosnek przeciskamy przez praskę. Warzywa mieszamy z czosnkiem i oliwą doprawiamy do smaku i wykładamy na dorsza. Blachę przykrywamy folią aluminiową i pieczemy przez 55 minut w 200 stopniach. Podajemy na gorąco. Smacznego
Dorsz zapiekany z marchewką i selerem na
Dorsze układamy na blaszce wysmarowanej lekko tłuszczem.
Dorsz zapiekany z marchewką i selerem na
Warzywa obieramy i myjemy, czosnek przeciskamy przez praskę
Dorsz zapiekany z marchewką i selerem na
Umytą i obraną marchew kroimy w plasterki
Dorsz zapiekany z marchewką i selerem na
Blachę przykrywamy folią aluminiową i pieczemy przez 55 minut w 200 stopniach