Strona główna Drobiowe języczki na przekąskę

Drobiowe języczki na przekąskę

Kurczak « poprzedni | następny »
Mati13 - Przepis na: Drobiowe języczki na przekąskę offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 887
zdjęcia: 1 z 3 Strzałka
Drobiowe języczki na przekąskę
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 2

idealna przekąską imprezowa.


trudność: średne
czas:

Drobiowe języczki na przekąskę - SKŁADNIKI:

Drobiowe języczki na przekąskę - PRZYGOTOWANIE:

Pierś z kurczaka kroimy w poprzek w cienkie paski. Mieso układamy na talerzu i posypujemy je solą, pieprzem i dużą ilością słodkiej papryki. Do miseczki wbijamy jajka, wlewamy mleko, wsypujemy makę, dodajemy łyzeczkę bazyli, trochę soli i pieprzu i trzepaczką łączymy wszystkie składniki. Ciasto powinno być dość gęste, wiec wrazie potrzeby dodajemy trochę więcej mąki lub mleka - zależy od konsystencji. Każdy z kawałków mięsa obtaczamy w cieście i ukladamy na rozgrzanym oleju - smażymy z 2 stron po 2 minuty. Jezyczki podajemy na ciepło lub na zimno jako przekąske razem z czosnkowym dipem


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Drobiowe języczki na przekąskę (strona 1 z 1)  
Henia

Henia
offline

2013-02-24 23:09
Może i dobre, ale podane nieciekawie, zlewa się, nie można zobaczyć elementów potrawy.Na imprezę bym nie podała.
Skomentuj
Oceń:
-1
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kurczak
Schab z wędzonym kurczakiem Pierś z kurczaka zapiekana z kalarepką Sałatka z miodowym kurczakiem
Obiad z jednej blachy: ziemniaki,kurczak i papryka Fileciki z cebulką Glazurowane udka z kurczaka
Pierś z kurczaka z makaronem Polędwiczki z kurczaka w sosie Mini roladki z grillowaną dynią i serem
Dewolaj z musztardą miodową Kurczak z boczkiem, cebulą i teriyaki Pierś z kurczaka z pieczarkami w sosie pomidorowym

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

 
 Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

głosuj
 

Ostatnio komentowane