Smakowita

Smakowita

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 474]

Drobiowe zawijasy z papryką i boczkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczne drobiowe zrazy z papryką ,boczkiem ,pieczarkami i natką pietruszki .

Drobiowe zawijasy z papryką i boczkiem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Drobiowe zawijasy z papryką i boczkiem

 

  • 5 pojedynczych piersi z kurczaka
  • 1 duża żółta papryka
  • 15 dkg pieczarek
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 20 dkg wędzonego boczku
  • oliwa do smażenia
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • 1/2 szklanki białego wina
  • 1 szklanka wody

 

 

 

Sposób przygotowania:

Drobiowe zawijasy z papryką i boczkiem
Każdą pierś przekroić na dwa kotlety, delikatnie rozbić tłuczkiem, posolić i popieprzyć .Boczek pokroić na małe kawałki i podzielić na kotlety. Pieczarki pokroić ,podsmażyć na oliwie i rozłożyć na kotletach. Umyta paprykę pokroić na paski i ułożyć po jednym na brzegu każdego kotleta. Posypać posiekaną natka pietruszki i zawinąć w roladki zaczynając od strony z papryką. Zraziki spiąć wykałaczką ,obsmażyć na rumiano z każdej strony ,podlać wodą z winem i dusić pod przykryciem ok. 25 minut.
Drobiowe zawijasy z papryką i boczkiem
Na każdy kotlet podzielić pokrojony boczek,podsmażone pieczarki ,kawałek papryki i posypać posiekaną natką. Kotlety zwinąć w roladki,spiąć wykałaczką i obsmażyć.Potem podlać wodą z winem i dusić przez 25 minut.