anullka7

anullka7

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 514]

Duszone podroby drobiowe

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Bardzo smaczna i tania potrawa, polecam.

Duszone podroby drobiowe

Składniki:

Duszone podroby drobiowe

  • 60 dkg żołądków drobiowych
  • 60 dkg serduszek drobiowych
  • 2 cebule
  • sól
  • pieprz
  • majeranek
  • 1 łyżka masła roślinnego
  • 1 czubata łyżeczka przyprawy kucharek
  • słodka papryka
  • 1 łyżka mąki
  • listek laurowy

Sposób przygotowania:

Duszone podroby drobiowe

Podroby drobiowe zalać wodą wymoczyć ,zmieniając 3 razy wodę,odsączyć dobrze na sitku. Masło roślinne rozgrzać na patelni,pokroić cebulę w piórka,zeszklić na patelni ,wyjąć na talerzyk. Włożyć podroby na patelnie,obsmażyć na złoty kolor,włożyć cebulę podlać wodą ,wody ma być tyle żeby lekko przykryć podroby. Dodać przyprawy ,dusić pod przykryciem do miękkości. Gdy wszystko jest miękkie,łyżkę mąki rozrobić z zimną wodą ,tak żeby nie było grudek,zaprawić mięsko,chwilę dusić mieszając. Smacznego.

Redakcja poleca:

Tagi:

podroby