Strona główna Duszone podroby drobiowe

Duszone podroby drobiowe

Drób, Gulasze « poprzedni | następny »
anullka7 - Przepis na: Duszone podroby drobiowe offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 514
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Duszone podroby drobiowe
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Bardzo smaczna i tania potrawa, polecam.


trudność: łatwe
czas:

Duszone podroby drobiowe - SKŁADNIKI:

  • 60 dkg żołądków drobiowych
  • 60 dkg serduszek drobiowych
  • 2 cebule
  • sól
  • pieprz
  • majeranek
  • 1 łyżka masła roślinnego
  • 1 czubata łyżeczka przyprawy kucharek
  • słodka papryka
  • 1 łyżka mąki
  • listek laurowy

Duszone podroby drobiowe - PRZYGOTOWANIE:

Podroby drobiowe zalać wodą wymoczyć ,zmieniając 3 razy wodę,odsączyć dobrze na sitku. Masło roślinne rozgrzać na patelni,pokroić cebulę w piórka,zeszklić na patelni ,wyjąć na talerzyk. Włożyć podroby na patelnie,obsmażyć na złoty kolor,włożyć cebulę podlać wodą ,wody ma być tyle żeby lekko przykryć podroby. Dodać przyprawy ,dusić pod przykryciem do miękkości. Gdy wszystko jest miękkie,łyżkę mąki rozrobić z zimną wodą ,tak żeby nie było grudek,zaprawić mięsko,chwilę dusić mieszając. Smacznego.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Duszone podroby drobiowe (strona 1 z 1)  
Sarenka

Sarenka
offline

2009-11-06 09:58
Uwielbiam podroby drobiowe i ubolewam nad tym, ze mam do nich bardzo ograniczony dostep :(
Skomentuj
Oceń:
0
Kacper

Kacper
offline

2010-07-09 16:43
pyszne właśnie zrobiłem
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Drób
Golonka indycza z kapustą z szybkowaru Polędwiczki z kurczaka w sosie Mini roladki z grillowaną dynią i serem
Dewolaj z musztardą miodową Kurczak z boczkiem, cebulą i teriyaki Pierś z kurczaka z pieczarkami w sosie pomidorowym
Pierś z kurczaka nadziewana sałatą i pomidorkami Kurczak zapiekany z warzywami Kurczak w orzechowej glazurze
Pierś z kurczaka z ryżem Kurczak w sosie pieczarkowym Curry z kurczaka

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane