Strona główna Duszone podroby drobiowe

Duszone podroby drobiowe

Drób, Gulasze « poprzedni | następny »
anullka7 offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 514
zdjęcia: 1 z 1
Duszone podroby drobiowe
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Bardzo smaczna i tania potrawa, polecam.


trudność: łatwe
czas:

Duszone podroby drobiowe - SKŁADNIKI:

  • 60 dkg żołądków drobiowych
  • 60 dkg serduszek drobiowych
  • 2 cebule
  • sól
  • pieprz
  • majeranek
  • 1 łyżka masła roślinnego
  • 1 czubata łyżeczka przyprawy kucharek
  • słodka papryka
  • 1 łyżka mąki
  • listek laurowy

Duszone podroby drobiowe - PRZYGOTOWANIE:

Podroby drobiowe zalać wodą wymoczyć ,zmieniając 3 razy wodę,odsączyć dobrze na sitku. Masło roślinne rozgrzać na patelni,pokroić cebulę w piórka,zeszklić na patelni ,wyjąć na talerzyk. Włożyć podroby na patelnie,obsmażyć na złoty kolor,włożyć cebulę podlać wodą ,wody ma być tyle żeby lekko przykryć podroby. Dodać przyprawy ,dusić pod przykryciem do miękkości. Gdy wszystko jest miękkie,łyżkę mąki rozrobić z zimną wodą ,tak żeby nie było grudek,zaprawić mięsko,chwilę dusić mieszając. Smacznego.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Duszone podroby drobiowe (strona 1 z 1)  
Sarenka

Sarenka
offline

2009-11-06 09:58
Uwielbiam podroby drobiowe i ubolewam nad tym, ze mam do nich bardzo ograniczony dostep :(
Skomentuj
Oceń:
0
Kacper

Kacper
offline

2010-07-09 16:43
pyszne właśnie zrobiłem
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Drób
Pularda ze smardzami Makaron z kurczakiem w sosie dyniowym Pierogi z farszem z kaczki
Kolorowy kurczak Filet w sosie kminkowym Piersi z kurczaka w cieście czosnkowym na ostro
Kurczak z estragonową salsą verde Słodko-ostre skrzydełka Roladki drobiowe z serem i szpinakiem
Tort chlebowo-pasztetowy Indyk faszerowany burakami w cieście francuskim Pałki z boczkiem w sosie

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane