Strona główna Duszone podroby drobiowe

Duszone podroby drobiowe

Drób, Gulasze « poprzedni | następny »
anullka7 - Przepis na: Duszone podroby drobiowe offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 514
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Duszone podroby drobiowe
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Bardzo smaczna i tania potrawa, polecam.


trudność: łatwe
czas:

Duszone podroby drobiowe - SKŁADNIKI:

  • 60 dkg żołądków drobiowych
  • 60 dkg serduszek drobiowych
  • 2 cebule
  • sól
  • pieprz
  • majeranek
  • 1 łyżka masła roślinnego
  • 1 czubata łyżeczka przyprawy kucharek
  • słodka papryka
  • 1 łyżka mąki
  • listek laurowy

Duszone podroby drobiowe - PRZYGOTOWANIE:

Podroby drobiowe zalać wodą wymoczyć ,zmieniając 3 razy wodę,odsączyć dobrze na sitku. Masło roślinne rozgrzać na patelni,pokroić cebulę w piórka,zeszklić na patelni ,wyjąć na talerzyk. Włożyć podroby na patelnie,obsmażyć na złoty kolor,włożyć cebulę podlać wodą ,wody ma być tyle żeby lekko przykryć podroby. Dodać przyprawy ,dusić pod przykryciem do miękkości. Gdy wszystko jest miękkie,łyżkę mąki rozrobić z zimną wodą ,tak żeby nie było grudek,zaprawić mięsko,chwilę dusić mieszając. Smacznego.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Duszone podroby drobiowe (strona 1 z 1)  
Sarenka

Sarenka
offline

2009-11-06 09:58
Uwielbiam podroby drobiowe i ubolewam nad tym, ze mam do nich bardzo ograniczony dostep :(
Skomentuj
Oceń:
0
Kacper

Kacper
offline

2010-07-09 16:43
pyszne właśnie zrobiłem
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Drób
Podudzia pieczone Skrzydełka marynowane w jogurcie  Kotlety z kurczaka i warzyw zupy  w pomidorach
Greczynka i Japonka zgrana para Filet z czarną porzeczką Pierś z kurczaka grilowana z cukinią i serem pleśn
Pierś z kurczaka w sosie pomidorowym z makaronem Udka po cygańsku Roladki drobiowe z warzywami
Polędwiczki drobiowe z żółtym serem i cebulką Kurczak w coli z sosem Worcester Pierś w salsie tuńczykowej z porzeczką

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni

    Przygotowanie pełnowartościowego dania zazwyczaj wymaga sporej ilości czasu. Jednak zamiast kilkugodzinnego stania przy kuchni można wyręczyć się wielofunkcyjnym urządzeniem - Multicooker. Chcielibyście mieć taką pomoc w swojej kuchni? Weźcie udział w naszym konkursie! Do wygrania rewelacyjne Muliticookery!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Twój ulubiony wakacyjny przysmak to:

 
 Twój ulubiony wakacyjny przysmak to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane