Strona główna Duszone podroby drobiowe

Duszone podroby drobiowe

Drób, Gulasze « poprzedni | następny »
anullka7 - autor przepisu Duszone podroby drobiowe offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 514
  • Wyślij znajomemu
Zgłoś nadużycie 
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Duszone podroby drobiowe
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Bardzo smaczna i tania potrawa, polecam.


trudność: łatwe
czas:

Duszone podroby drobiowe - SKŁADNIKI:

  • 60 dkg żołądków drobiowych
  • 60 dkg serduszek drobiowych
  • 2 cebule
  • sól
  • pieprz
  • majeranek
  • 1 łyżka masła roślinnego
  • 1 czubata łyżeczka przyprawy kucharek
  • słodka papryka
  • 1 łyżka mąki
  • listek laurowy

Duszone podroby drobiowe - PRZYGOTOWANIE:

Podroby drobiowe zalać wodą wymoczyć ,zmieniając 3 razy wodę,odsączyć dobrze na sitku. Masło roślinne rozgrzać na patelni,pokroić cebulę w piórka,zeszklić na patelni ,wyjąć na talerzyk. Włożyć podroby na patelnie,obsmażyć na złoty kolor,włożyć cebulę podlać wodą ,wody ma być tyle żeby lekko przykryć podroby. Dodać przyprawy ,dusić pod przykryciem do miękkości. Gdy wszystko jest miękkie,łyżkę mąki rozrobić z zimną wodą ,tak żeby nie było grudek,zaprawić mięsko,chwilę dusić mieszając. Smacznego.



Komentarze do Duszone podroby drobiowe (strona 1 z 1)  
Sarenka

Sarenka
offline

2009-11-06 09:58
Uwielbiam podroby drobiowe i ubolewam nad tym, ze mam do nich bardzo ograniczony dostep :(
Skomentuj
Oceń:
0
Kacper

Kacper
offline

2010-07-09 16:43
pyszne właśnie zrobiłem
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Drób
Dewolaj z kurczaka Balotyna z kaczki Pieczeń drobiowa z żurawiną i przepiórczymi jajami
Filet nadziewany jajkiem, boczkiem i serem Filet z indyka nadziany szpinakiem i fetą Gęsie piersi pieczone z jabłkami
Kurczak z pomarańczą i miodem Gęś na pęczaku. Pasztet drobiowo-wieprzowy ze szczypiorkiem
Pierś z kurczaka z mozzarellą i pieczarkami Makaron z kurczakiem i szparagami Filet nadziewany pomidorem i bazylią
Dziś moderatorami są
misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
Konkursy
  • Konkurs - Wiosenne smaki Konkurs - Wiosenne smaki

    Przygotuj smaczne, kolorowe i lekkie wiosenne danie i wygraj kartę upominkową o wartości 50zł. Nagradzamy aż 10 osób! Konkurs uwzględnia przepisy publikowane na Waszych blogach. Zapraszamy do zapoznania się z zasadami konkursu.

1 2 3
 
 
 
Sonda
Kupując owoce i warzywa, zwracam uwagę na:

 
 Kupując owoce i warzywa, zwracam uwagę na:

głosuj
 
Ostatnio komentowane