Cukiereczek13

Cukiereczek13

Złoty Ekspert
[Przepisów: 651]

Farfalle z szynką i groszkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Prosty, smaczny, szybki obiad - czyli po prostu danie kuchni włoskiej

Farfalle z szynką i groszkiem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Farfalle z szynką i groszkiem

 

Sposób przygotowania:

Farfalle z szynką i groszkiem
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Na patelni rozgrzewamy masło. Dodajemy zielony groszek i szynkę pokrojoną w drobną kostkę. Całość smażymy razem przez 5-10 minut, aż groszek zmięknie, a szynka się zarumieni. Kolejno dodajemy śmietanę, dokładnie mieszamy i zagotowujemy, doprawiamy do smaku przyprawami. Patelnię zdejmujemy z ognia, dodajemy ugotowany makaron, natkę pietruszki i starty żółty ser, mieszamy. Danie podajemy na ciepło oprószone świeżo zmielonym pieprzem. Życzę smacznego :)
Farfalle z szynką i groszkiem
Szynkę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy.