SUPERPRZEPIS

Faszerowana pierś z kurczaka

  • 1
  • Koper
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4
Faszerowana pierś z kurczaka Więcej zdjęć (5)

Pierś z suszonymi pomidorami i fetą, ugotowana na parze

Składniki:

Faszerowana pierś z kurczaka

 

 

Sposób przygotowania:

Faszerowana pierś z kurczaka
W piersi, za pomocą noża z zaokrąglonym końcem robimy wzdłuż kieszonkę, którą wypełniamy pokrojonymi pomidorami i fetą pokrojoną w paseczki. Z wierzchu mięso nacieramy odrobiną oliwy, soli ziołowej i ziół prowansalskich. Odstawiamy na godzinę, a potem gotujemy na parze przez 20 minut. Możemy zjeść na ciepło z warzywami ugotowanymi na parze i sałatą jako danie obiadowe, lub po ostudzeniu pokroić cienko na kanapki.
Faszerowana pierś z kurczaka
Zaczynamy od zrobienia kieszonek w mięsie
Faszerowana pierś z kurczaka
Nafaszerowane piersi przprawiamy i odstawiamy na godzinę
Faszerowana pierś z kurczaka
Gotujemy na parze przez 20 minut, obok możemy ugotować warzywa
Faszerowana pierś z kurczaka
Może zjeść na ciepło lub na zimno do kanapek