Strona główna Faszerowane roladki z indyka

Faszerowane roladki z indyka

Mięsa « poprzedni | następny »
Danuta Prorok - Przepis na: Faszerowane roladki z indyka offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 982
Faszerowane roladki z indyka
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

polecam na drugie danie na świąteczny obiad.


trudność: średne
czas:

Faszerowane roladki z indyka - SKŁADNIKI:

  • 1 kg filet z indyka
  • 40 deg pieczarki
  • 8 plastrów wędzonego boczku
  • 8 plastrów żółtego sera
  • 2 szt cebula
  • 10 deg masło
  • pieprz
  • sól papryka mielona
  • 1 pęczek koperku

Faszerowane roladki z indyka - PRZYGOTOWANIE:

Pieczarki umyć i pokroić a cebulę posiekać.Całość przesmażyć na rozgrzanym tłuszczu, dodać sól, pieprz, posiekany koperek. Rozbite filety natrzeć ostrą papryką, nałożyć farsz, na to ser, boczek i zawinąć ruloniki,spiąć wykałaczką.Roladki ułożyć w żaroodpornym naczyniu i piec w nagrzanym piekarniku około 50 min, aż zmiękną i się zrumienią. W czasie pieczenia podlewać tłuszczem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Faszerowane roladki z indyka  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mięsa
Krokiety naleśnikowe z mięsem Filety z udźca kurczaka z jabłkami Sałatka ryżowa z kurczakiem
Zielone kluski Eli z mięsem Cukiniowy Misz-Masz Rolady wieprzowe Eli z bobem
Szaszłyki czosnkowe Wieprzowina po chińsku z sezamem Roladki brokułowo-kalafiorowe
Pierś z kurczaka z cukinią Gęsie żołądki w sosie cukiniowo-jarmużowym Zapiekane cukinie z mięsem i kaszą

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Zdrowa woda w Twoim domu Konkurs - Zdrowa woda w Twoim domu

    Picie wody prosto z kranu zazwyczaj budzi wiele obaw. Co zrobić, by się ich pozbyć? Wystarczy przefiltrować kranową wodę. Jeśli Ty także chcesz cieszyć się dostępem do zdrowej wody w swoim domu, weź udział w naszym konkursie! Do wygrania 10 zestawów do filtrowania wody Dafi!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

 
 Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

głosuj
 

Ostatnio komentowane