Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Faszerowane roladki z indyka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

polecam na drugie danie na świąteczny obiad.

Faszerowane roladki z indyka

Składniki:

Faszerowane roladki z indyka

 

Sposób przygotowania:

Faszerowane roladki z indyka
Pieczarki umyć i pokroić a cebulę posiekać.Całość przesmażyć na rozgrzanym tłuszczu, dodać sól, pieprz, posiekany koperek. Rozbite filety natrzeć ostrą papryką, nałożyć farsz, na to ser, boczek i zawinąć ruloniki,spiąć wykałaczką.Roladki ułożyć w żaroodpornym naczyniu i piec w nagrzanym piekarniku około 50 min, aż zmiękną i się zrumienią. W czasie pieczenia podlewać tłuszczem.

Tagi:

sery ser indyk