lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Faszerowane udka z kurczaka Laluni

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Troszkę inaczej , ale też bardzo smacznie.

Faszerowane udka z kurczaka Laluni Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Faszerowane udka z kurczaka Laluni

 

  • 6 udek z kurczaka

 

 

  • 300 gram mięsa mielonego miałam łopatkę

 

  • suszone pomidorki z czosnkiem bazylią 3 łyżki

 

  • pół łyżeczki soli cytrynowej w płatkach

 

 

Sposób przygotowania:

Faszerowane udka z kurczaka Laluni
Udka myjemy wycinamy kość . Teraz zostawiamy niech woda odcieknie. Pieczarki myjemy kroimy w plasterki smażymy na oleju rzepakowym doprawiamy suszonymi pomidorkami i solą cytrynowa oraz pieprzem białym . Studzimy , dodajemy mięso mielone, mieszamy i nadziewamy udka wciskamy do środka farsz i zawijamy udko pod spód. Pieczemy w formie prostokątnej . Na spód kładziemy folię aluminiową i na to układamy udka posypujemy je leciutko sola i czerwoną mieloną papryką . Pieczemy udka 75 minut pod folia aluminiowa w 180 stopniach . Pod koniec pieczenia odkrywamy folie i kurczak się dopieka .
Faszerowane udka z kurczaka Laluni
Udka myjemy wycinamy kość . Teraz zostawiamy niech woda odcieknie.
Faszerowane udka z kurczaka Laluni
Pieczarki myjemy kroimy w plasterki smażymy na oleju rzepakowym doprawiamy suszonymi pomidorkami i solą cytrynowa oraz pieprzem białym . Studzimy , dodajemy mięso mielone, mieszamy
Faszerowane udka z kurczaka Laluni
nadziewamy udka wciskamy do środka farsz i zawijamy udko pod spód.
Faszerowane udka z kurczaka Laluni
Pieczemy w formie prostokątnej . Na spód kładziemy folię aluminiową i na to układamy udka posypujemy je leciutko sola i czerwoną mieloną papryką . Pieczemy udka 75 minut pod folia aluminiowa w 180 stopniach . Pod koniec pieczenia odkrywamy folie i kurczak się dopieka .