Igraszki Losu

Igraszki Losu

Złoty Ekspert
[Przepisów: 836]

Filet faszerowany szpinakiem,suszonymi pomidorami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Filet z kurczaka faszerowany szpinakiem z suszonymi pomidorami i ricottą, nie tylko jest wyborny, ale ładnie się prezentuje dzięki temu jest świetną propozycją na uroczysty czy niedzielny obiad

Filet faszerowany szpinakiem,suszonymi pomidorami

Składniki:

Filet faszerowany szpinakiem,suszonymi pomidorami

 

 

Sposób przygotowania:

Filet faszerowany szpinakiem,suszonymi pomidorami
Na łyżce masła podsmażamy posiekaną w kostkę cebulę i pokrojony w plasterki czosnek , dodajemy posiekany szpinak, smażymy do czasu aż cebulka stanie się miękka. Przekładamy na miskę do ostygnięcia. Do przestudzonego szpinaku dodajemy pokrojone w kostkę suszone pomidory i ricottę. Całość dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Umyty i osuszony filet solimy i pieprzymy. Wzdłuż fileta nacinamy kieszonkę i faszerujemy filety farszem szpinakowym. Nafaszerowane filety obsmażamy na złoty kolor na maśle klarowanym po czym wstawiamy je do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15 minut. Podajemy z sezonowymi warzywami 