MARIA66

MARIA66

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 509]

Filet z indyka z cukinią.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zdrowy , smaczny filet z indyka z cukinią.

Filet z indyka z  cukinią. Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Filet z indyka z cukinią.

 

  • 400g filetu z indyka
  • 1 cebula
  • 1 cukinia
  • 1 łyżka oleju
  • sol, pieprz
  • koperek

 

Sposób przygotowania:

Filet z indyka z cukinią.
Mięso opłukujemy i kroimy w plastry o grubości 1 cm. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę . Cukinię opłukujemy i kroimy w plasterki. Rozgrzewamy patelnie i smażymy mięso z każdej strony po 4 minuty. Następnie wlewamy olej, dodajemy cebule, sól , pieprz i wszystko dusimy pod przykryciem przez 5 minut. Następnie na plastry mięsa kładziemy cukinie i patelnie znów przykrywamy pokrywką i dusimy przez 5 minut. Gotowe i ciepłe mięso przekładamy na talerz, dodajemy cukinię, polewamy wytworzonym sosem i dekorujemy koperkiem.
Filet z indyka z  cukinią.
Podstawowe produkty to filet z indyka, cukinia, cukinia.
Filet z indyka z  cukinią.
Na patelni smazymy plastry mięsa z każdej strony po 4 minuty.
Filet z indyka z  cukinią.
Do miesa dodajemy cebulę i dusimy wszystko pod przykryciem.
Filet z indyka z  cukinią.
Plasterki cukini układamy na plastrach miesa i dusimy przez 5 minut.

Tagi:

cukinia indyk