Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

fińskie śledzie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

bardzo dobre śledzie na święta Bożego Narodzenia

fińskie śledzie

Składniki:

fińskie śledzie

 

  • 4 dobrze wymoczone śledzie
  • puszka zielonego groszku
  • cebula
  • 0.3l śmietany
  • ostra musztarda
  • pietruszka drobno posiekana
  • cukier puder
  • curry

Sposób przygotowania:

fińskie śledzie
Ubijamy śmietanę. Dodajemy musztardę, przyprawę curry, cukier i wszystko dokładnie mieszamy. Dodajemy potem drobno posiekaną cebulkę i natkę pietruszki. Kroimy śledzie na porcje. Następnie razem z groszkiem układamy na półmisku i zalewamy masą, którą zrobiliśmy ze śmietany. Potrawa musi godzinę wystać w zimnym miejscu przed podaniem na stół.

Tagi:

śledzie