zbysiowa

zbysiowa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 725]

Flaczki z kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Pyszne , rozgrzewające danie, takie oszukane flaczki. Smakują wybornie , można je zrobić na po niedzielnym rosole .

Flaczki z kurczaka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Flaczki z kurczaka

 

 

Sposób przygotowania:

Flaczki z kurczaka
Umyte mięso zalewam w garnku wodą ( 2,5 – 3 l) Po zagotowaniu, dodaję warzywa , plasterki czosnku, sól i pieprz. Gotuję do miękkości .Pod koniec dodaję listki lubczyku i natkę.

Po tym czasie mięso i warzywa wyciągam, jak przestygną kroję w kosteczkę, mięso obieram i dzielę na małe kawałki ( paseczki) Dodaję do wywaru. Wsypuję majeranek, papryki i doprawiam solą i pieprzem.

Na koniec robię zasmażkę z mąki i masła . Podaję ze świeżym pieczywem.
Flaczki z kurczaka
Gotuję do miękkości .Pod koniec dodaję listki lubczyku i natkę
Flaczki z kurczaka
Po tym czasie mięso i warzywa wyciągam,
Flaczki z kurczaka
jak przestygną kroję w kosteczkę, mięso obieram i dzielę na małe kawałki
Flaczki z kurczaka
Wsypuję majeranek, papryki i doprawiam solą i pieprzem.