Strona główna Gołąbki w kapuście włoskiej

Gołąbki w kapuście włoskiej

luna19

Srebrny Ekspert
Przepisy: 572
zdjęcia: 1 z 1
Gołąbki w kapuście włoskiej
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 3

Kiedy zostało nam od czegoś białko czy dwa to wcale nie musimy go wyrzucać .. fajnie nadaje się do zużycia w inny ciekawy sposób :)


trudność: łatwe
czas:

Gołąbki w kapuście włoskiej - SKŁADNIKI:

  • 3 białka
  • 1 łyżka natki pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • 400 gr mięsa mielonego
  • 1 jajko
  • przyprawa do mięsa mielonego
  • pół łyżeczki czosnku granulowanego lub 1 ząbek
  • szczypta estragonu
  • szczypta majeranku
  • liście kapusty włoskiej 6 szt
  • na sos
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 3/4 szkl wody
  • 2 łyżeczki mąki
  • szczypta pieprzu cayenne
  • sól
  • 1 łyżeczka cukru
  • pół łyżeczki kucharka
  • natka pietruszki

Gołąbki w kapuście włoskiej - PRZYGOTOWANIE:

Liście kapusty obgotować we wrzątku i usunąć grube nerwy z każdego liścia.
Białka ubić na pianę dodać sól do smaku i pieprz oraz natkę pietruszki, wymieszać i usmażyć omlet. Wystudzić i pokroić w kosteczkę. Mięso wymieszać z przyprawami i jajkiem, na koniec dodać pokrojone białka i wymieszać nadzienie. Nakładać w liście kapusty i zawijać . Ułożyć na dnie garnka drobne lub nie zużyte liście, podlać ok 3/4 szkl wody i łyżkę oleju. Ułożyć gołąbki (można je też przykryć listkiem) i dusić ok 40 min pod przykryciem.

przygotować sos;
Wymieszać z wodą wszystkie składniki i ciągle mieszając doprowadzić do wrzenia. pogotować ok 5 min.

Gołąbki podawać z ziemniakami z wody, polewać sosem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Gołąbki w kapuście włoskiej  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mięso mielone
Mielone z kapustą w sosie pomidorowym Mielone wołowo wieprzowe Spaghetti z pomidorowym sosem i pulpetami
Kotleciki mielone z jajkiem Kolorowe kotleciki z piekarnika Pulpety w słonecznikowym sosie z makaronem
Kiełbasa wieprzowa ze słoika Kiełbasa ze słoika Kotlety mielone nadziewane ogórkami kiszonymi
Wielkanocna pieczeń z jajkiem Sos z podsmażaną cebulką i zrazami Kiełbasa drobiowo - wieprzowa ze słoika

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane