Strona główna Gołąbki w kapuście włoskiej

Gołąbki w kapuście włoskiej

luna19 - Przepis na: Gołąbki w kapuście włoskiej offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 572
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Gołąbki w kapuście włoskiej
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 3

Kiedy zostało nam od czegoś białko czy dwa to wcale nie musimy go wyrzucać .. fajnie nadaje się do zużycia w inny ciekawy sposób :)


trudność: łatwe
czas:

Gołąbki w kapuście włoskiej - SKŁADNIKI:

  • 3 białka
  • 1 łyżka natki pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • 400 gr mięsa mielonego
  • 1 jajko
  • przyprawa do mięsa mielonego
  • pół łyżeczki czosnku granulowanego lub 1 ząbek
  • szczypta estragonu
  • szczypta majeranku
  • liście kapusty włoskiej 6 szt
  • na sos
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 3/4 szkl wody
  • 2 łyżeczki mąki
  • szczypta pieprzu cayenne
  • sól
  • 1 łyżeczka cukru
  • pół łyżeczki kucharka
  • natka pietruszki

Gołąbki w kapuście włoskiej - PRZYGOTOWANIE:

Liście kapusty obgotować we wrzątku i usunąć grube nerwy z każdego liścia.
Białka ubić na pianę dodać sól do smaku i pieprz oraz natkę pietruszki, wymieszać i usmażyć omlet. Wystudzić i pokroić w kosteczkę. Mięso wymieszać z przyprawami i jajkiem, na koniec dodać pokrojone białka i wymieszać nadzienie. Nakładać w liście kapusty i zawijać . Ułożyć na dnie garnka drobne lub nie zużyte liście, podlać ok 3/4 szkl wody i łyżkę oleju. Ułożyć gołąbki (można je też przykryć listkiem) i dusić ok 40 min pod przykryciem.

przygotować sos;
Wymieszać z wodą wszystkie składniki i ciągle mieszając doprowadzić do wrzenia. pogotować ok 5 min.

Gołąbki podawać z ziemniakami z wody, polewać sosem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Gołąbki w kapuście włoskiej  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mięso mielone
Pulpety w sosie myśliwskim Zrazy mielone w sosie cebulowym Pulpeciki cherry
Ryż z mięsem mielonym Zapiekanka z mięsem Szaszłyki z mielonego z boczkiem
Naleśnikowy tort z mięsem i szpinakiem Kotlety mielone z suszonymi pomidorami Pieczeń w chlebie schowana
Kotleciki mielone z ziołami prowansalskimi Ryż podsmażany z mięsem mielonym Mięso mielone z kalarepką

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

 
 Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

głosuj
 

Ostatnio komentowane