Strona główna Gołąbki w kapuście włoskiej

Gołąbki w kapuście włoskiej

luna19

Srebrny Ekspert
Przepisy: 572
zdjęcia: 1 z 1
Gołąbki w kapuście włoskiej
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 3

Kiedy zostało nam od czegoś białko czy dwa to wcale nie musimy go wyrzucać .. fajnie nadaje się do zużycia w inny ciekawy sposób :)


trudność: łatwe
czas:

Gołąbki w kapuście włoskiej - SKŁADNIKI:

  • 3 białka
  • 1 łyżka natki pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • 400 gr mięsa mielonego
  • 1 jajko
  • przyprawa do mięsa mielonego
  • pół łyżeczki czosnku granulowanego lub 1 ząbek
  • szczypta estragonu
  • szczypta majeranku
  • liście kapusty włoskiej 6 szt
  • na sos
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 3/4 szkl wody
  • 2 łyżeczki mąki
  • szczypta pieprzu cayenne
  • sól
  • 1 łyżeczka cukru
  • pół łyżeczki kucharka
  • natka pietruszki

Gołąbki w kapuście włoskiej - PRZYGOTOWANIE:

Liście kapusty obgotować we wrzątku i usunąć grube nerwy z każdego liścia.
Białka ubić na pianę dodać sól do smaku i pieprz oraz natkę pietruszki, wymieszać i usmażyć omlet. Wystudzić i pokroić w kosteczkę. Mięso wymieszać z przyprawami i jajkiem, na koniec dodać pokrojone białka i wymieszać nadzienie. Nakładać w liście kapusty i zawijać . Ułożyć na dnie garnka drobne lub nie zużyte liście, podlać ok 3/4 szkl wody i łyżkę oleju. Ułożyć gołąbki (można je też przykryć listkiem) i dusić ok 40 min pod przykryciem.

przygotować sos;
Wymieszać z wodą wszystkie składniki i ciągle mieszając doprowadzić do wrzenia. pogotować ok 5 min.

Gołąbki podawać z ziemniakami z wody, polewać sosem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Gołąbki w kapuście włoskiej  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mięso mielone
Čevapčići  z sosem tzatziki Kotlety mielone z żółtym serem Włoskie calzone z mięsem mielonym
Mielone w sosie porowym Klopsy mięsno-pieczarkowe Kotleciki z mięsa i pęczaku
Karminadle z pieczarkami Świderki z mięsem i pieczarkami Pulpety z mięsa wieprzowego w ryżu
Kotlety z kaszą manną w sosie słodko-ostrym Gołąbki z mięsem i pieczarkami Wieprzowo-wołowe klopsy w sosie grzybowym

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Magiczne pierniczki Konkurs - Magiczne pierniczki

    Pyszne i aromatyczne pierniczki, choć niewielkie rozmiarem w okresie Świąt Bożego Narodzenia zdecydowanie zyskują na znaczeniu. Zawieszane na choince, wręczane bliskiej osobie, jedzone ze smakiem dodają magii i bajkowej atmosfery. Podziel się przepisem na pierniczki i wygraj atrakcyjne nagrody!

  • Konkurs - Jak smakują święta w Twoim domu? Konkurs - Jak smakują święta w Twoim domu?

    Święta Bożego Narodzenia w każdym domu smakują inaczej. Barszcz z uszkami, schab ze śliwką, kluski z makiem to potrawy, których nie może zabraknąć w świątecznym menu. A jak smakują Święta w Twoim domu? Podziel się przepisem na Twoją ulubioną świąteczną potrawę. Do wygrania m.in. ekspres do kawy Nespresso!

1 2
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert

 

Przepisy kulinarne video

Sonda

Bez którego ciasta nie wyobrażasz sobie świąt Bożego Narodzenia?

 
 Bez którego ciasta nie wyobrażasz sobie świąt Bożego Narodzenia?

 

Ostatnio komentowane