Strona główna Gołąbki w kapuście włoskiej

Gołąbki w kapuście włoskiej

luna19 - Przepis na: Gołąbki w kapuście włoskiej offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 572
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Gołąbki w kapuście włoskiej
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 3

Kiedy zostało nam od czegoś białko czy dwa to wcale nie musimy go wyrzucać .. fajnie nadaje się do zużycia w inny ciekawy sposób :)


trudność: łatwe
czas:

Gołąbki w kapuście włoskiej - SKŁADNIKI:

  • 3 białka
  • 1 łyżka natki pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • 400 gr mięsa mielonego
  • 1 jajko
  • przyprawa do mięsa mielonego
  • pół łyżeczki czosnku granulowanego lub 1 ząbek
  • szczypta estragonu
  • szczypta majeranku
  • liście kapusty włoskiej 6 szt
  • na sos
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 3/4 szkl wody
  • 2 łyżeczki mąki
  • szczypta pieprzu cayenne
  • sól
  • 1 łyżeczka cukru
  • pół łyżeczki kucharka
  • natka pietruszki

Gołąbki w kapuście włoskiej - PRZYGOTOWANIE:

Liście kapusty obgotować we wrzątku i usunąć grube nerwy z każdego liścia.
Białka ubić na pianę dodać sól do smaku i pieprz oraz natkę pietruszki, wymieszać i usmażyć omlet. Wystudzić i pokroić w kosteczkę. Mięso wymieszać z przyprawami i jajkiem, na koniec dodać pokrojone białka i wymieszać nadzienie. Nakładać w liście kapusty i zawijać . Ułożyć na dnie garnka drobne lub nie zużyte liście, podlać ok 3/4 szkl wody i łyżkę oleju. Ułożyć gołąbki (można je też przykryć listkiem) i dusić ok 40 min pod przykryciem.

przygotować sos;
Wymieszać z wodą wszystkie składniki i ciągle mieszając doprowadzić do wrzenia. pogotować ok 5 min.

Gołąbki podawać z ziemniakami z wody, polewać sosem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Gołąbki w kapuście włoskiej  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mięso mielone
Naleśnikowy tort z mięsem i szpinakiem Kotlety mielone z suszonymi pomidorami Pieczeń w chlebie schowana
Kotleciki mielone z ziołami prowansalskimi Ryż podsmażany z mięsem mielonym Mięso mielone z kalarepką
Kabaczek z mięsem Mięso mielone z ryżem i boczkiem Makaron z mięsem i kalarepką
Kotleciki mielone Kotleciki mielone z dynią i szczypiorkiem Klopsy z musztardą i cebulką

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane