agata1722

agata1722

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 518]

gołe gołąbki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

nieco inny sposób na gałąbki

gołe gołąbki

Składniki:

gołe gołąbki

 

  • 1 kg kapusta świerza,
  • 0,5 kg mięso mielone,
  • 1 cebula,
  • 1 szklanka ryż,
  • 1 szklanka kasza manna,
  • 4 jajka,
  • do smaku sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

gołe gołąbki
cebulę smażyć na tłuszczu i wymieszać z mięsem, kapustę poszatkowaną, ryżem i kaszą i jajkami i przyprawiamy (wszystko na surowo). formować kotleciki i smażyć z obu stron na patelni. w ty czasie zagotować litr wody z rosołkiem i łyżkę przecieru pomidorowego. zalać kotleciki wcześniej ułożone w garnku. gotować jedną godzinę (aż wypiją wodę). dobrze smakują z sosem pieczarkowym.