monikaT83

monikaT83

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1371]

Grillowana roladka alla musaka

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Pyszny obiadek:) mięso jest soczyste, aromatyczne...mięsko można podać na niedzielny obiad albo na przyjęcie rodzinne sprawiając radość gościom, zapraszam:)

Grillowana roladka alla musaka Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Grillowana roladka alla musaka

 

 

Sposób przygotowania:

Grillowana roladka alla musaka

ETAP 1:

Mięso umyć, osuszyć. Rozkroić i rozbić delikatnie tłuczkiem. Oprószyć solą, pieprzem curry i ziołami prowansalskimi. Odłożyć do lodówki.

Farsz:

Grillowana roladka alla musaka
bakłażana wydrążyć i pokroić w kostkę

Por pokroić w cienkie krążki. Zeszklić na oliwie. W miedzy czasie z umytego bakłażana wydrążyć gąbczastą część. Resztę pokroić w małą kostkę.

ETAP 3:

Grillowana roladka alla musaka
do bakłażana dodać pokrojoną czerwoną paprykę

Paprykę także pokroić w małą kostkę. Przełożyć na patelnie i smażyć całość około 5-7 minut często mieszając.

ETAP 4:

Grillowana roladka alla musaka
do warzyw dodać pokruszony ser i delikatnie wymieszać

Mniej więcej w połowie smażenia podlać 2 łyżkami wody. Gdy płyn wyparuje doprawić solą i cząbrem, wymieszać. Zdjąć z ognia i ostudzić. Połączyć z pokruszonym serem feta.

Wykonanie:

Grillowana roladka alla musaka
Wykonanie: Farsz rozsmarować na płacie mięsa. Zabezpieczyć wykałaczkami

Wykonanie:
Farsz rozsmarować na płacie mięsa. Zabezpieczyć wykałaczkami

ETAP 6:

Grillowana roladka alla musaka
mięsko położyć na grillu lub na patelni grillowej

Ułożyć na grillu elektrycznym lub rozgrzanej patelni grillowej. Smażyć około 10 minut często obracając. Przed podaniem pozbawić wykałaczek. Smacznego!