KRISTOFE

KRISTOFE

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 336]

Grillowany dorsz z czerwonym sosem.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Delikatny dorsz na zielonej kompozycji.

Grillowany dorsz z czerwonym sosem.

Składniki:

Grillowany dorsz z czerwonym sosem.

 

  • świeży filet z dorsza,
  • sól, pieprz do smaku,
  • kilka kropli soku z cytryny,
  • zielenina do dekoracji ja użyłem zielony groszek, plasterek cebuli i kawałek czerwonej kapusty,
  • dobra oliwa,
  • sos pomidorowy z czosnkiem,

Sposób przygotowania:

Grillowany dorsz z czerwonym sosem.
Delikatny dorsz na zielonej kompozycji.Danie szybkie proste i smaczne. Filet z dorsza skrapiamy oliwa, solimy, pieprzymy, skrapiamy cytryna i grillujemy z każdej strony aby uzyskać złoty kolor. Talerz dekorujemy zieleniną, układamy grillowanego dorsza, skrapiamy dobrą oliwą, dodajemy sos pomidorowy. SMACZNEGO.

Tagi:

sosy dorsz