Henia

Henia

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 281]

Grochówka na wędzonce

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Pachnąca zupka na chłodniejsze dni

Grochówka na wędzonce

Składniki:

Grochówka na wędzonce

 

 

 

Sposób przygotowania:

Grochówka na wędzonce
Groch opłukać, namoczyć, zostawić na min. 12 godz.(najlepiej na noc).Dopełnić do 2 litrów wody, włożyć boczek i gotować do miękkości. W połowie gotowania dodać pokrojona dowolnie włoszczyznę i pokrojone w kostkę ziemniaki.Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na odrobinie oleju. Włożyć do zupy. Zrobić średnią zasmażkę i dodać do zupy.Doprawić wymienionymi wyżej przyprawami wg uznania.