kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1431]

Gulasz drobiowy z papryką i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zapraszam na sycący gulasz z piersi kurczaka z papryką i pieczarkami. Możemy go podać z ziemniakami, makaronem lub ryżem.

Gulasz drobiowy z papryką i pieczarkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gulasz drobiowy z papryką i pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Gulasz drobiowy z papryką i pieczarkami
Mięso myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy w dużą kostkę. Wszystkie przyprawy wkładamy do miseczki i mieszamy. Odmierzamy połowę i oprószamy pokrojone mięso i odstawiamy. Do garnka wlewamy wodę, zagotowujemy. Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę.
Papryki myjemy i kroimy w kostkę. Pieczarki czyścimy i kroimy na mniejsze części. Na rozgrzanym oleju smażymy pokrojone warzywa, przekładamy do garnka z wodą.
Mięso przekładamy na patelnie i smażymy około 5 minut, dokładamy pieczarki i smażymy kolejne 5 minut i wkładamy do garnka.
Do ugotowego gulaszu dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawy, zagotowujemy. Do kubka wlewamy wodę, wsypujemy mąkę i mieszamy, przelewamy do garnka i zagotowujemy.
Gulasz drobiowy z papryką i pieczarkami
Umyte i oczyszczone papryki kroimy w kostkę.
Gulasz drobiowy z papryką i pieczarkami
Obrane ze skórki pieczarki kroimy na kawałki.
Gulasz drobiowy z papryką i pieczarkami
Umyte i osuszone z wody mięso kroimy na kawałki.
Gulasz drobiowy z papryką i pieczarkami
Mięso i papryki smażymy na rozgrzanym oleju.