kama1132

kama1132

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 139]

Gulasz Saksoński

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Gulasz Saksoński, inny niż wszystkie

Gulasz Saksoński

Składniki:

Gulasz Saksoński

 

  • 3 łyżki oleju
  • 1 cebula
  • 30 dag wołowiny gulaszowej
  • 3 łyżki przecieru pomidorowego
  • mielone ziele angielskie
  • 1 listek laurowy
  • zioła prowansalskie
  • oregano
  • chili
  • sól
  • 2 zmiażdżone ząbki czosnku
  • 2 szklanki wody
  • 1 marchewka
  • 1 seler
  • 1 korzeń pietruszki
  • 1 szklanka rosołu
  • pół szklanki kaszy manny

Sposób przygotowania:

Gulasz Saksoński
Na gorący olej wrzucić pokrojona w gruba kostkę cebulę, gdy się zeszkli dodać wołowinę pokrojoną jak na gulasz. Dołożyć przecier pomidorowy i dusić 15 minut, następnie dodać przyprawy i czosnek. Wlać do całości wodę i dusić do miękkości. Miękkie mięso wyciągnąć, a do garnka wrzucić pokrojone w kostkę warzywa. Gotować aż będą miękkie, a potem zmiksować i wymieszać z mięsem. Przyprawić wszystko do smaku. W rondelku zagotować rosół, zdjąć z ognia i powoli, ciągle mieszając, wsypać kaszę mannę. Gdy masa uzyska konsystencję twarogu, ustawić rondelek na ogniu i podgrzewać jeszcze przez chwilę.. Potem na koniec wyłożyć kaszę na talerz i polać sosem gulaszowym.