Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Gulasz z kury

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Gulasz z kury po węgiersku. Szybkie i smaczne danie dla smakoszy gulaszy węgierskich. Danie szybkie smaczne !

Gulasz z kury Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gulasz z kury

 

  • 2 filety z kury
  • 4 pomidory
  • 1 łyżka ketchupu pikantnego
  • 2 cebule
  • 2 szkl wody
  • 1-2 łyżki masła
  • słodka i ostra papryka po 1/2 łyżeczki
  • sól i pieprz
  • chili pieprz cayenne

Sposób przygotowania:

Gulasz z kury
Mięso kroimy na kawałki oprószamy solą, pierzem i paprykami. Odstawiamy w chłodne miejsce.

Cebulę obrać, posiekać i zeszklić na maśle. Przełożyć do rondelka.

Na tej samej patelni dodać tłuszczu i usmażyć mięso, usmażone przełożyć do cebuli dolać 2 szkl wody i dusić pod przykryciem na małym ogniu.

Pomidory obieramy ze skórki i kroimy w kostkę, dodajemy do miękkiego mięsa razem z ketchupem.

Gulasz zagotowujemy doprawiamy do smaku.

Podajemy z makaronem lub ziemniakami,.
Gulasz z kury
Mięso kroimy na kawałki oprószamy solą , pierzem i paprykami.
Gulasz z kury
Cebulę obrać , posiekać i zeszklić na maśle .
Gulasz z kury
Na tej samej patelni dodać tłuszczu i usmażyć mięso
Gulasz z kury
Pomidory obieramy ze skórki i kroimy w kostkę, dodajemy do miękkiego mięsa razem z ketchupem.

Tagi:

danie gulasz