Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Gulasz z mięsa wieprzowego z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Gulasz z warzywami jest smaczny i sycący.

Gulasz z mięsa wieprzowego z warzywami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gulasz z mięsa wieprzowego z warzywami

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Gulasz z mięsa wieprzowego z warzywami
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, podsmażyć na 1 łyżce rozgrzanego smalcu. Rumiane przełożyć do rondla, wlać 2 szkl wody, dodać kostkę rosołową, angielskie ziele, szczyptę pieprzu, dusić pod przykryciem około 10-15 minut. Obraną marchewkę, pietruszkę i seler pokroić w kostkę, por w krążki, wsypać do mięsa i dusić do miękkości. 10 minut przed końcem gotowania dodać osączoną z zalewy kukurydzę, pokrojoną fasolkę, pieczarki, zmiażdżony czosnek i paprykę. Z mąki i reszty smalcu zrobić zasmażkę, połączyć z mięsem, zagotować. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z pieczywem, kaszą, ryżem lub ziemniakami i surówką.
Gulasz z mięsa wieprzowego z warzywami
Pokrojone w kostkę mięso podsmażyć na rozgrzanym smalcu
Gulasz z mięsa wieprzowego z warzywami
Rumiane mięso przełożyć do rondla wlać wodę i dusić około 15-20 minut
Gulasz z mięsa wieprzowego z warzywami
Następnie dodać pokrojone w kostkę marchewkę pietruszkę i seler
Gulasz z mięsa wieprzowego z warzywami
10 minut przed końcem gotowania dodać pozostałe warzywa i dusić do miękkości