czekoladka_m

czekoladka_m

Złoty Ekspert
[Przepisów: 982]

Hot - dog w naleśniku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Jak widać domowy fast-food może być smaczny, ale i zdrowy! Do tego nie jest tak kaloryczny jak kupny.

Hot - dog w naleśniku Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Hot - dog w naleśniku

 

  • Ciasto:
  • 1 szkl. mąki,
  • 2 jajka,
  • 3/4 szkl. mleka,
  • 1/2 szkl. wody mineralnej niegazowanej,
  • 1/2 łyżeczki soli,
  • olej.

 

  • Dodatkowo:
  • 1/2 kg pieczarek,
  • cebula,
  • 8 drobiowych parówek,
  • sól, pieprz,
  • 20dag startego żółtego sera.

Sposób przygotowania:

Hot - dog w naleśniku
1. Jajka posolić, zmiksować na puszystą masę Dodać przesianą mąkę i mleko, miksować, aż powstanie gładkie, jednolite ciasto. Odstawić na 1/2 godziny, by ciasto troszkę "odpoczęło". Następnie smażyć duże, bardzo cienkie naleśniki. 2. Grzyby oczyścić, pokroić w kostkę. Cebule posiekać, podsmażyć wraz z grzybami na odrobinie oleju. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Parówki obrać z osłonek, przekroić wzdłuż na pół. Na bokach każdego naleśnika ułożyć połówki parówek, zwinąć brzegi ciasta do środka, tak by przykryły parówkę, zaś środek by był pusty. Ułożyć w żaroodpornym naczyniu, na środek każdego naleśnika nałożyć farsz grzybowy, posypać startym żółtym serem. Piec ok. 15 min w temp. 180st. 
Hot - dog w naleśniku
Składniki ciasta zmiksoać, smażyć nalesniki
Hot - dog w naleśniku
Na brzegach ciasta ułozyć parówki, zawinąć
Hot - dog w naleśniku
pomiedzy parówki nałozyć farsz grzybowo -cebulowy
Hot - dog w naleśniku
Wierzch posypać startym serem, zapiekać .