alison

alison

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1210]

Imbirowa wołowina z cukinią

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Imbirowa wołowina z cukinią, imbirowa wołowina z cukinią

Imbirowa wołowina z cukinią

Składniki:

Imbirowa wołowina z cukinią

 

  • 50 dag polędwicy wołowej
  • 15 dag dag marchewki
  • 1 czerwona papryka
  • 1 cebula
  • 2 dymki
  • 25 dag cukinii
  • 7 dag imbiru
  • pół szklanki wywaru z warzyw

 

 

Sposób przygotowania:

Imbirowa wołowina z cukinią
Podane składniki marynaty wymieszać ze sobą. Wołowinę pokroić w cienkie paski, zalej połową marynaty i pozostawić na kwadrans. Warzywa obrać i pokroić w plasterki. Obrany imbir posiekać. Mięso wsypać na rozgrzany olej. Wyjąć. Na tłuszcz po smażeniu mięsa wsypać pokrojone warzywa. Wlać wywar. Przykryć. Dusić 10 minut. Po zmniejszeniu ognia, wlać resztę marynaty i gotować, mieszając, aż sos będzie gęsty. Dusić przez minutę, dodając imbir. Wymieszać z mięsem i podgrzewać 2 minuty.