Strona główna Indyk pieczony z nadzieniem

Indyk pieczony z nadzieniem

Indyk, Wielkanoc « poprzedni | następny »
Babcia Halinka - Przepis na: Indyk pieczony z nadzieniem offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
Indyk pieczony z nadzieniem
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Oczyszczonego indyka natrzeć solą na 2 godziny przed pieczeniem. Przygotować


trudność: łatwe
czas:

Indyk pieczony z nadzieniem - SKŁADNIKI:

Indyk pieczony z nadzieniem - PRZYGOTOWANIE:

Oczyszczonego indyka natrzeć solą na 2 godziny przed pieczeniem. Przygotować nadzienie: żółtko utrzeć z ok 3 dag masła, dodać namoczoną i odciśniętą bułkę, posiekana wątróbkę oraz przyprawy do smaku, po czym dokładnie wymieszać. Ubić pianę z białka, dodać do nadzienia razem z umytymi i odsączonymi z wody rodzynkami. Nadzieniem napełnić wole i zaszyć otwór. Nogi przywiązać do kupra, skrzydła założyć na grzbiet. Indyka ułożyć w brytfannie, posmarować stopionym masłem i wstawić do nagrzanego piekarnika. po zrumienieniu skropić dno brytfanny wodą. Wytworzonym sosem kilkakrotnie w czasie pieczenia polewać mięso. Upieczonego indyka przestudzić, a następnie porcjowac zaczynając od skrojenia mięsa z piersi.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Indyk pieczony z nadzieniem (strona 1 z 1)  
Gość

bleeeeeeeee
gość

2008-11-25 10:22
nie dobre
Skomentuj
Oceń:
0
darek112

darek112
offline

2008-12-20 20:01
:)
Skomentuj
Oceń:
0
elzbieta8960

elzbieta8960
offline

2009-11-01 23:21
Kazdego roku pieke indyka na Dzien Dziekczynienia (mieszkam w USA)wedlug swojego sprawdzonego przepisu.Jednak w tym roku upieke indyka wlasnie z tym nadzieniem- szukalam go i znalazlam dzieki :))
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Indyk
Pierś z indyka z kalarepką i ryżem Siekane indycze kotleciki z oscypkiem i dymką Gulaszowe z indyka w lubczykowym sosie
Sznycle z indyka w otrębach wg Zub3r'a Cevapcici z indyka Szaszłyki z indyka z kiełkami
Potrawka z indyka z cukinią Szynka z indyka z szynkowara Taco z indykiem i pomidorem
Quiche z indykiem i burakami Sznycle z indyka w sosie serowo-porowym Filet z indyka pod sosem marchwiowo-pomidorowym

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane