Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Jabłka w cieście naleśnikowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Jabłka w cieście naleśnikowym to pyszna przekąska lub słodki obiad.Najlepsze posypane cukrem pudrem wymieszanym ze szczyptą cynamonu.

Jabłka w cieście naleśnikowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jabłka w cieście naleśnikowym

 

Sposób przygotowania:

Jabłka w cieście naleśnikowym
Mleko, jajka, sól zmiksować dodać mąkę wymieszana z proszkiem do pieczenia. Ciasto powinno mieć konsystencje śmietany. Jabłka obrać wykroić środek i pokroić na plasterki. Połówki jabłek moczyć w cieście i kłaść na rozgrzany olej. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Cukier puder wymieszać ze szczypta cynamonu i posypać ostygnięte placuszki.
Jabłka w cieście naleśnikowym
Mąkę,jajka,sól,proszek do pieczenia z mąką zmiksować
Jabłka w cieście naleśnikowym
Pokrojone połówki jabłek moczyć w cieście
Jabłka w cieście naleśnikowym
Obtoczone jabłka kłaść na rozgrzany olej i smażyć na złoty kolor
Jabłka w cieście naleśnikowym
Cukier puder wymieszać z cynamonem i posypać placuszki