aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

jabłkowe ciastka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszne ciastka z jabłkami...

jabłkowe ciastka

Składniki:

jabłkowe ciastka

 

Sposób przygotowania:

jabłkowe ciastka
Drożdże kruszymy i z cukrem, mieszając, aż do powstania płynnej konsystencji. Następnie dodajemy do drożdży miekką margarynę i mąkę. Zagniatamy ciasto. Następnie wałkujemy, podsypując mąką i za pomoca szklanki wycinamy kółka. W środek każdego krążka kładziemy jabłka starte na tarce o grubych oczkach, składamy na pół i sklejamy. Ciastka smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypupjemy cukrem pudrem.

Ciastka pieczemy w temperaturze 180 stopni C.