CORAL

CORAL

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 181]

Jaja faszerowane papryką i oliwkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Jaja kurze nadziewane zawsze dobrze smakują teraz proponuję z oliwkami, czerwoną papryką i marynowanym czosnkiem.

Jaja faszerowane papryką i oliwkami

Składniki:

Jaja faszerowane papryką i oliwkami

 

  • 2 jajka
  • zielone oliwki 4+4 sztuki do dekoracji
  • czerwona papryka nieduży kawałek
  • majonez ok. 1 łyżeczka
  • 2 marynowane ząbki czosnku
  • musztarda Dijon ok. 1/2 łyżeczki
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Jaja faszerowane papryką i oliwkami
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i wyjmujemy żółtka.

Oliwki kroimy na cztery części, paprykę w bardzo drobną kosteczkę, czosnek siekamy.

Żółtka rozcieramy majonezem, musztardą, solą i pieprzem.

Dodajemy oliwki, paprykę i czosnek, mieszamy.

Farsz nakładamy do połówek jajek, dekorujemy papryką i oliwkami.