sylwioslawa

sylwioslawa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 412]

Jajka faszerowane pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Możemy dodać do farszy drobno posiekany szczypiorek bądź koperek. Podajemy na śniadanie lub kolacje.

Jajka faszerowane pieczarkami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Jajka faszerowane pieczarkami

 

 

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane pieczarkami
Jajka gotujemy na twardo. Obieramy ze skórki, kroimy wzdłuż na pół, żółtka przekładamy do miski. Pieczarki myjemy, kroimy w plasterki. Smażymy na patelni z rozgrzanym masłem. Po ostygnięciu pieczarki i żółtka blenderujemy. Dodajemy majonez i musztardę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Powstałym farszem wypełniamy połówki białek. Smacznego
Jajka faszerowane pieczarkami
Pieczarki, myejmy, kroimy w plasterki, podsmażamy na maśle.
Jajka faszerowane pieczarkami
Pieczarki z żółtkami blenderujemy na gładką masę.