Joanna19

Joanna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 440]

Jajka w białym sosie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Smaczna przystawka to idealne rozwiązanie na danie, które można podać na przyjęciach. Proste w przygotowaniu.

Jajka w białym sosie

Składniki:

Jajka w białym sosie

 

Sposób przygotowania:

Jajka w białym sosie
Jajka gotujemy w sposób tradycyjny. Gdy będą już gotowe studzimy je, obieramy i przecinamy na pół. Następnie układamy je na półmisku. W osobnej misce przygotowujemy sos. Łączymy ze sobą drobno posiekaną białą cebulę i pora, a także obrane i oczyszczone jabłko posiekane w małą kostkę. Sos doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy majonez i śmietanę i dokładnie mieszamy. Układamy go na każdej połówce jajka i posypujemy drobno posiekaną natką pietruszki. Chłodzimy w lodówce przed podaniem.