jarek-energy

jarek-energy

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 79]

Panierowane paluszki z białym sosem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Panierowane paluszki z białym sosem to proste i szybke danie

Panierowane paluszki z białym sosem

Składniki:

Panierowane paluszki z białym sosem

 

 

 

Sposób przygotowania:

Panierowane paluszki z białym sosem
Piersi kurczaka pokroić w paski wypanierowac w jajku z mekiem i przyprawą puszta i bułce tartej i upiec na wolnym ogniu. Do małego garnka wlac wode , dodać ziele angielsie , liśc laurowy oraz biały pieprz , sól i gałke muszkatołową , gotować kilkanaście minut aż załśc przejdzie smakiem , zagęścić mąką na koniec dodając śmietanę , calość poddusić na wolniutkim ogniu i doprawić do smaku ziolami jeśli jest potrzeba .