Strona główna Kacze smarowidło z jabłkiem i czosnkiem

Kacze smarowidło z jabłkiem i czosnkiem

Kaczka « poprzedni | następny »
pacpaw - Przepis na: Kacze smarowidło z jabłkiem i czosnkiem offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 1428
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Kacze smarowidło z jabłkiem i czosnkiem
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Tak przygotowany tłuszcz jest idealny do posmarowania chleba jak i do szybkiego smażenia np. jajek.


trudność: łatwe
czas:

Kacze smarowidło z jabłkiem i czosnkiem - SKŁADNIKI:

Kacze smarowidło z jabłkiem i czosnkiem - PRZYGOTOWANIE:

Kaczkę podzieliłem na piersi, skrzydełka, nóżki oraz resztę. Tą resztę czyli skrawki mięsa, polędwiczki, skórę o sumarycznej wadze 50 dag kroję w drobniutką kosteczkę. Do rondelka wlewam 30 ml wody. Dodaję pokrojone części kaczki. Solę do smaku i podgrzewam przez około 40 minut. W tym czasie woda powinna wyparować całkowicie, a zostać sam tłuszcz i przyrumienione kawałki kaczki. Następnie dodaję pokrojone w kawałki jabłko. Podgrzewam, aż jabłko będzie miękkie. Z pomocą łyżki lub widelca rozduszam je na mniejsze kawałki (można na puree). Na koniec dodaję posiekane ząbki czosnku. Gdy poczuję ich aromat rondelek zdejmuje z ognia. Przelewam do słoika i gdy ostygnie wstawiam do lodówki. Smacznego.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kacze smarowidło z jabłkiem i czosnkiem  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kaczka
Kaczka w soku pomarańczowo jabłkowym Pierś z kaczki w sosie figowo-śliwkowym Kaczka nadziewana suszonymi jabłkami
Pieczona kaczka z jabłkami Soczysta pierś kaczki Orientalna zupa z kaczki z tamaryndowcem
Kaczka z owocami Roladki z mozzarellą i papryką konserwową Sałatka z kaczką, malinami, pomarańczą i orzechami
Szparagi z wędzoną kaczką i jajkiem poszetowym Balotyna z kaczki Zawijas z piersi kurczaka pod pierzynką szpinakową

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane