Strona główna Kacze smarowidło z jabłkiem i czosnkiem

Kacze smarowidło z jabłkiem i czosnkiem

Kaczka « poprzedni | następny »
pacpaw offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 1428
zdjęcia: 1 z 5
Kacze smarowidło z jabłkiem i czosnkiem
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Tak przygotowany tłuszcz jest idealny do posmarowania chleba jak i do szybkiego smażenia np. jajek.


trudność: łatwe
czas:

Kacze smarowidło z jabłkiem i czosnkiem - SKŁADNIKI:

Kacze smarowidło z jabłkiem i czosnkiem - PRZYGOTOWANIE:

Kaczkę podzieliłem na piersi, skrzydełka, nóżki oraz resztę. Tą resztę czyli skrawki mięsa, polędwiczki, skórę o sumarycznej wadze 50 dag kroję w drobniutką kosteczkę. Do rondelka wlewam 30 ml wody. Dodaję pokrojone części kaczki. Solę do smaku i podgrzewam przez około 40 minut. W tym czasie woda powinna wyparować całkowicie, a zostać sam tłuszcz i przyrumienione kawałki kaczki. Następnie dodaję pokrojone w kawałki jabłko. Podgrzewam, aż jabłko będzie miękkie. Z pomocą łyżki lub widelca rozduszam je na mniejsze kawałki (można na puree). Na koniec dodaję posiekane ząbki czosnku. Gdy poczuję ich aromat rondelek zdejmuje z ognia. Przelewam do słoika i gdy ostygnie wstawiam do lodówki. Smacznego.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kacze smarowidło z jabłkiem i czosnkiem  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kaczka
Pierogi z farszem z kaczki Kaczka azjatycka z jesiennymi owocami Galantyna z kaczki
Rosół z kaczki z makaronem własnej roboty Kaczka w pomarańczach Kaczka w soku pomarańczowo jabłkowym
Pierś z kaczki w sosie figowo-śliwkowym Kaczka nadziewana suszonymi jabłkami Pieczona kaczka z jabłkami
Soczysta pierś kaczki Orientalna zupa z kaczki z tamaryndowcem Kaczka z owocami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane