Incom

Incom

Starszy Kucharz
[Przepisów: 28]

Kaczka nadziewana mięsem mielonym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszna nadziewana mięsem mielonym kaczka.

Kaczka nadziewana mięsem mielonym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kaczka nadziewana mięsem mielonym

  • Kaczka
  • 0,250 kg mięsa mielonego
  • 1 Duża łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 1 duża bułka
  • szklanka mleka
  • 1 jajko
  • Pół kostki margaryny
  • Majeranek (ok,1 łyżeczki)
  • sól, pieprz, papryka słodka

Sposób przygotowania:

Kaczka nadziewana mięsem mielonym

Kaczkę umyć i dobrze osuszyć, natrzeć solą, pieprzem. Ja czasem też używam kucharka. Zrobić nadzienie: ( bułkę zalać szklanką mleka na ok.10 min.) odcisnąć i dodać do mięsa mielonego, dodać jajko, pietruszkę, doprawić solą, pieprzem i majerankiem. Kaczkę nadziać, dobrze zszyć. natrzeć papryką. Piekarnik nagrzać do 180 stopni, włożyć kaczkę do rękawa razem z połową kostki margaryny i piec około 2 godziny w piekarniku nagrzanym do 180ºC, 15 minut przed końcem rozciąć rękaw, żeby skórka się trochę przypiekła :) Smacznego! :)





Zobaczcie też: przepis na pierś z kaczki >>>